Program Iftar untuk Semua pada tahun ini telah berakhir dengan jayanya. Kami telah berjaya mengedarkan sebanyak 17,018 pek makanan di 5 buah negara iaitu, Malaysia, Yaman, Syria, Kemboja dan Sudan.

Di Malaysia, kami telah mengedarkannya di Perak, Melaka, Kedah, Selangor dan Sabah. Manakala di Kemboja pula, Kami telah mengedarkannya di Kampung Ampil. Wilayah Cham. Di Syria pula kami telah edarkan di Bandar Al Bab dan juga di kem pelarian di sekitarnya. Di Yaman pula, kamk telah edarkan di Bandar Zabid dan Taiz. Manakala di Sudan, kami telah edarkan di Timur Sudan yang menempatkan pelarian dari negara jiran, Eritrea.

Melihat mereka mererima pek makanan hasil sumbangan dari penderma amat mengembirakan hati kami. Ternyata Ramadan tahun ini berjaya melupakan sejenak ujian dan penderitaan yang mereka alami terutamanya di negara seperti Yaman dan Syria.

Mercy Mission Malaysia ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada para penderma. Bantuan seperti ini sudah pastinya meringankan beban mereka tatkala mereka diuji dengan berbagai musibah seperti konflik dalaman, kebuluran dan COVID-19.

Sekiranya saudara-saudari ingin terus menyokong usaha kami dalam memberi bantuan kepada golongan yang memerlukan, sumbangan tersebut bolehlah di hantar ke sini :-

Bank: CIMB ISLAMIC BANK

No Akaun:  8600669184

Nama Akaun: Mercy Mission Malaysia

Dari Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: “Sedekah itu tidak akan mengurangi harta. Tidak ada orang yang memberi maaf kepada orang lain, melainkan Allah akan menambah kemuliaannya. Dan tidak ada orang yang merendahkan diri karena Allah, melainkan Allah akan mengangkat derajatnya.” (HR Muslim : No 4689)