Pada 20/2/2021, Mercy Mission Malaysia bersama-sama dengan Malaysian Relief Agency Pahang (MRA Pahang) telah membantu penduduk di Kampung Galing Kuantan.

Sebanyak 60 buah keluarga telah dibantu. Mereka cukup terkesan kerana peristiwa banjir yang berlaku pada awal tahun ini dan juga disebabkan permasalahan pandemik COVID-19 yang menyebabkan mereka sukar untuk mencari pendapatan. Barangan seperti keperluan makanan kering, ubat-ubatan serta barangan yang dirasakan sesuai dan perlu telah berjaya disalurkan.

Mercy Mission Malaysia ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada para penderma. Bantuan seperti ini sudah pastinya meringankan beban mereka tatkala mereka diuji dengan musibah banjir dan COVID-19.

Sekiranya saudara-saudari ingin memberi bantuan kepada keluarga asnaf, sumbangan tersebut bolehlah di hantar ke sini :-

Bank: CIMB ISLAMIC BANK

No Akaun:  8600669184

Nama Akaun: Mercy Mission Malaysia

Dari Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: “Sedekah itu tidak akan mengurangi harta. Tidak ada orang yang memberi maaf kepada orang lain, melainkan Allah akan menambah kemuliaannya. Dan tidak ada orang yang merendahkan diri karena Allah, melainkan Allah akan mengangkat derajatnya.” (HR Muslim : No 4689)